Mycie i dezynfekcja alkaiczna. Skoncentrowany, alkaliczny preparat na bazie czwartorzędowych związków amoniowych do mycia i dezynfekcji powierzchni, posadzek, maszyn oraz urządzeń mających bezpośredni kontakt z żywnością. Preparat nie zawiera fosforanów i chloru, dzięki czemu nie pozostawia charakterystycznego zapachu. Wyróżnia się wysoką skutecznością przy odtłuszczaniu i usuwaniu silnych zabrudzeń obecnych przy rozbiórce mięsa oraz zanieczyszczeń białkowych. Mimo odczynu zasadowego, jest łagodny dla mytych powierzchni, nie uszkadza ich. Bezzapachowy. Neutralna barwa. Szerokie spektrum działania w standardowych warunkach. Duże możliwości zastosowania. Posiada inhibitory korozji. Atest PZH nr HŻ/2310/2008.
Przemysł spożywczy, kuchnia, gastronomia. Stoły, krajalnice, taśmociągi,
wózki, inne wyposażenia. Kontenery, opakowania plastikowe i metalowe.
Noże, piły, siekiery, hochle, widelce. Wnętrza pojazdów do przewozu żywności.
Regały, pomieszczenia do przechowywania żywności.
Zatłuszczone posadzki twarde.
• dezynfekcja przy temperaturze 20 °C:
• bakterie - 200 ml / 10 l wody, czas działania 5 minut;
• grzyby - 200 ml /10 l wody, czas działania 15 minut;
• zmywać czystą wodą pitną;
• wymagany czas wentylacji minimum 5 minut;
• przy dezynfekcji stosować ściśle wg. karty badań.